Luonto- ja käsityöpalvelut


Kädentaitoja -kurssit

Räätälöityjä kursseja erilaisille ryhmille, yrityksille, lapsille, aikuisille tai vanhuksille. Kurssit voivat olla muutaman tunnin, päivän tai parin mittaisia riippuen miten syvällisesti aihepiiriä opetellaan. Sydäntäni lähellä on luonnonmateriaalit esimerkkinä risu, juuret, villa, kasvivärjäys ym. Kurssit on mahdollista järjestää Ikaalisissa Mattilan Matkailutilan tiloissa jossa myös kahvittelu ja lounastaminen onnistuu idyllisissä maisemissa! Kurssitan mielelläni Pirkanmaalla ja muuallakin asiakkaan itse järjestämässä tilassa.

Kurssiesimerkkejä

- Risukurssilla valmistamme risuista erilaisia puutarhakoristeita, koreja, kransseja ym.

- Munankuorimosaiikkikurssilla tutustumme munankuorimosaiikkitekniikkaan ja teemme esimerkiksi korun.

- Betonikurssilla valmistamme betonitöitä käyttämällä mm. erilaisia muotteja hyväksemme.

Kurssipäivän kesto n. 4-6 tuntia sisältäen lounaan.

Luonnossa -kurssit

Parin tunnin mittaisella villiyrttikurssilla opettelemme rennosti jutustellen muutamia yrttejä kerrallaan. Käymme ensin yleisesti läpi keruukäytäntöä, käsittelyä sekä jokamiehenoikeuksia. Sitten lähdemme maastoon jossa tutustumme kyseisten yrttien kasvupaikkaan, tunnistamiseen, näköislajeihin, käyttömahdollisuuksiin ja yrtin mahdollisiin terveysvaikutuksiin ja kulinaariseen käyttöön.

Kursseilla käydyistä villiyrteistä jokainen saa myös kirjallisen tietopaketin jota voi itsenäisesti kertailla myöhemmin. Kurssilla voimme ehtiessämme myös fermentoida (hiostaa) keräämiämme yrttejä tai nautiskella rentouttavasta villiyrttijalkakylvystä. Kurssipäivään voi myös yhdistää tutustumisen luonnonkosmetiikan valmistukseen, jolloin kurssilla voidaan valmistaa vaikka ihovoidetta tai kylpysuolaa. Tällöin kurssi on kestoltaan hieman pidempi.

Ikaalisten Mattilan Matkailutilan kanssa yhteistyönä järjestettyihin villiyrttikursseihin kuuluu myös villiyrttinen kevyt välipala ja esimerkiksi luonnonyrttitee. Kurssitan mielelläni myös Pirkanmaan alueella asiakkaan itse järjestämässä paikassa.

Ota yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä ryhmällesi mukava kurssipäivä!

Tulossa myöhemmin myös metsäretkiä lapsille sekä aikuisille.